Even voorstellen

Famke Falkmann

Orthopedagoog-generalist

Sinds mei 2021 werk ik als orthopedagoog-generalist samen met Psy-Praktijk Grootegast. Daarnaast werk ik al geruime tijd als behandelcoördinator. Ik behandel met name kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren met uiteenlopende klachten en hulpvragen. Zo kan er sprake zijn van angstproblematiek of depressieve klachten. Specifieke ervaring heb ik met hulpvragen betreffende verlies- en rouwverwerking. 

Nadat ik mijn opleiding tot orthopedagoog heb afgerond, ben ik blijven werken in de eerstelijnszorg. In 2015 heb ik de opleiding tot orthopedagoog-generalist afgerond. Daarnaast ben ik bevoegd als EMDR-therapeut en heb ik onlangs de Acceptance and Commitment Therapy-opleiding afgerond. Met veel plezier houd ik mijn vakkennis bij en volg daarom met regelmaat cursussen, refereerbijeenkomsten en congressen.

Voor wie?

Ik behandel jongeren en (jong)volwassenen en je kan bij mij terecht met uiteenlopende klachten. Denk aan fobische, angst- en/of paniekklachten, (terugkerende) problemen op je werk/tijdens je studie, emotionele problemen, depressieve klachten, moeite met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, piekeren en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en EMDR voor kinderen en ouders. Daarnaast heb ik veel ervaring met hulpvragen gericht op scheidingsproblematiek en rouwverwerking.

Behandelingen

Cognitieve Gedragstherapie

CGT is een verzameling van bewezen effectieve behandelmethoden voor psychische problemen. Met CGT kan je actief en doelgericht je eigen gedrag aanpassen, door te kijken naar de invloed van je gedachten op je gedrag.

Meer over deze behandeling

EMDR

EMDR is een behandeling die voornamelijk gebruikt wordt bij de verwerking van trauma's. Het is een relatief kortdurende en effectieve behandeling.

Meer over deze behandeling

Acceptance and Commitment Therapy

Dit een vorm van gedragstherapie waarbij het aanvaarden van je (onverklaarde) klachten centraal staat.

Meer over deze behandeling

Algemene oplossingsgerichte gesprekstechnieken

In al mijn gesprekken maak ik gebruik van gedragstherapeutische aspecten, om zo samen met de cliënt tot een werkbare oplossing te komen.

Wat kan je verwachten?

Als je je wil aanmelden, kan dat via het invulformulier onderaan de pagina, door een mail te sturen of te bellen. Je huisarts kan de aanmelding ook verzorgen. Mocht je twijfelen of ik iets voor je kan betekenen, neem dan contact op. Dan overleggen we samen wat voor jou de beste optie is. Als je huisarts je doorverwijst, zal hij of zij belangrijke informatie aan ons doorgeven en koppelen we terug wat de behandeldiagnose, het behandeltraject en de resultaten zijn. Tussentijds kan er ook overleg plaatsvinden, bijvoorbeeld over de behandeling of over medicatie. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met jou.

Scholing

  • Orthopedagoog-generalist
  • EMDR-therapeut

Beroepsverenigingen

  • Nederlandse vereniging pedagogen en onderwijskundigen (NVO)
  • Klachtenportaal Zorg

BIG-nummer: 89927519331
AGB-code: 94102270
Kvk-nummer: 82500967

Afspraak maken of vraag stellen?

Als je je wil aanmelden of een vraag wil stellen, kun je ons een e-mail sturen of bellen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. Wij zorgen dat je met de juiste behandelaar in contact wordt gebracht.

Bel ons

Bel ons

06 4014 2422

(maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur)

Stuur een e-mail

Stuur een e-mail

info@psy-praktijk.com

 

Aanmeldformulier