Even voorstellen

Margriet de Boer

GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCT & EMDR-practitioner

In 2012 haalde ik mijn diploma van GZ-psycholoog, nadat ik de opleiding orthopedagogiek afrondde. In eerdere functies en werkplekken binnen de zorg deed ik ervaring op met verschillende doelgroepen, leeftijden en psychische problemen. In januari 2017 startte ik Psy-praktijk Grootegast, waar ik werk als GZ-psycholoog. 

Daarnaast blijf ik leren over mijn vakgebied door trainingen, cursussen en workshops te volgen en congressen te bezoeken. Zo volgde ik het traject tot Cognitief Gedragstherapeut en sta ik geregistreerd bij de VGCT. Ook deed ik diverse opleidingen op het gebied van EMDR, waardoor ik beschik over de registratie van EMDR Europe Practitioner, wat inhoudt dat ik EMDR in alle facetten beheers. Ik streef ernaar jaarlijks ten minste een aanvullende cursus te volgen.

Voor wie?

Ik behandel zowel jongeren als (jong)volwassenen en je kan bij mij terecht met uiteenlopende klachten. Denk aan fobische, angst- en/of paniekklachten, (terugkerende) problemen op je werk/tijdens je studie, emotionele problemen, depressieve klachten, moeite met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, piekeren, burn-out, vastlopen in relaties en scheidingspijn.

Behandelingen

Cognitieve gedragstherapie

CGT is een verzameling van bewezen effectieve behandelmethoden voor psychische problemen. Met CGT kan je actief en doelgericht je eigen gedrag aanpassen, door te kijken naar de invloed van je gedachten op je gedrag.

Meer over deze behandeling

EMDR

EMDR is een behandeling die voornamelijk gebruikt wordt bij de verwerking van trauma's. Het is een relatief kortdurende en effectieve behandeling.

Meer over deze behandeling

Wandeltherapie

Tijdens wandeltherapie zijn er meerdere psychologische behandelmogelijkheden. Aan de start van de behandeling bespreken we wat je wensen zijn en of de behandelvorm geschikt is om (deels) wandelend uit te voeren.

Meer over deze behandeling

Wat kan je verwachten?

Als je je wil aanmelden, kan dat via het invulformulier onderaan de pagina, door een mail te sturen of te bellen. Je huisarts kan de aanmelding ook verzorgen. Mocht je twijfelen of ik iets voor je kan betekenen, neem dan contact op. Dan overleggen we samen wat voor jou de beste optie is. Als je huisarts je doorverwijst, zal hij of zij belangrijke informatie aan ons doorgeven en koppelen we terug wat de behandeldiagnose, het behandeltraject en de resultaten zijn. Tussentijds kan er ook overleg plaatsvinden, bijvoorbeeld over de behandeling of over medicatie. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met jou.

Scholing

  • Cognitief gedragstherapeut VGCT
  • GZ-psycholoog
  • EMDR-practitioner
  • Orthopedagoog

Beroepsverenigingen

  • Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
  • De Vereniging EMDR Nederland
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie

BIG-nummer: 69048287125
AGB-code persoonlijk: 94012470
Kvk-nummer: 56186681

Ervaringen van cliënten

‘De tijd dat ik bij Margriet in therapie was heb ik als heel prettig ervaren. Ten eerste was dat door Margriet zelf; ze stelde me gelijk op mijn gemak, ik voelde dat het gelijk klikte, ze luisterde naar mij en stelde de juiste vragen. Ten tweede paste ze een behandelingsmethode toe die geen enkele therapeut eerder bij me had gebruikt, maar die me uiteindelijk enorm heeft geholpen.’

Astrid

(23 jaar)

‘Ik wil je heel erg bedanken voor alles. Door jou heb ik mezelf weer gevonden, kan ik gemakkelijker dingen van mij afzetten en durf ik mijn grenzen aan te geven. Heel erg bedankt voor alle gesprekken en de EMDR. Het heeft mij er weer helemaal bovenop geholpen.’

Linda

(39 jaar)

‘Sill is behandeld voor angstklachten. Hij ervaarde vaak spanningen die hem ziek maakten en waardoor het lastig was naar school te gaan. In een kringgesprek op school vertelde Sill: “Als je ergens mee zit, dan moet je dat wel aan iemand vertellen. Ik deed dat eerst ook niet, en had toen erg strakke spieren (knopen in zijn lijf die pijnlijk waren). Maar als je dingen vertelt, kun je elkaar helpen.” De kinderen klapten voor hem. Het heeft Sill heel goed gedaan dat jij hem hebt geholpen en met de handvatten die jij hebt aangereikt kunnen we samen verder, nogmaals dank daarvoor.’

Sill en zijn moeder

(10 jaar)

Afspraak maken of vraag stellen?

Als je je wil aanmelden of een vraag wil stellen, kun je ons een e-mail sturen of bellen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. Wij zorgen dat je met de juiste behandelaar in contact wordt gebracht.

Bel ons

Bel ons

06 4014 2422

(maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur)

Stuur een e-mail

Stuur een e-mail

info@psy-praktijk.com

 

Aanmeldformulier