Even voorstellen

Rosmarijn Los

Systeemtherapeut

Vanaf oktober 2019 werk ik als systeemtherapeut van Los Systeemtherapie samen met Psy-praktijk Grootegast. Daarnaast ben ik werkzaam als systeemtherapeut bij een organisatie voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en heb ik ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Ik behandel mijn cliënten op systemische wijze. Een systeem gaat over mensen die bij elkaar horen of een band met elkaar hebben. Binnen zo’n groep beïnvloeden mensen elkaar. En daarbij kunnen mensen zich gaan gedragen volgens vaste patronen. Soms zijn die patronen niet goed voor de groep, of voor een van de mensen uit de groep. Bij systeemtherapie wordt er gekeken naar de patronen, posities en rollen die mensen binnen de groep hebben.

Voor wie?

Je kunt bij mij terecht voor systeemtherapie, ook wel gezins- en relatietherapie genoemd. Ik behandel gezinnen van jong tot oud, van verschillende samenstellingen en verzorg partner-relatietherapie voor stellen. Hechtingsgerichte therapie (AFFT/DDP) is mogelijk bij jongere kinderen en hun (pleeg- of adoptie-)ouders of hechtingsgebaseerde gezinstherapie (ABFT) bij jongeren met depressieve klachten en hun ouders. Ook is ouderbegeleiding bij kinderen en/of jongeren mogelijk, die naar de praktijk komen met bijvoorbeeld angst- of traumaklachten.

Behandelingen

Systeemtherapie

Systemische behandeling van individuen, partners, families en gezinnen bij het herkennen en doorbreken van patronen, posities en rollen.

Meer over deze behandeling

Gezinstherapie

Bij gezinstherapie komen gezinsleden samen in therapie. Bij gezinsgesprekken of gesprekken met anderen, die betrokken zijn en invloed hebben, zit de kracht in het leren verstaan van elkaar.

Meer over deze behandeling

Relatietherapie

Bij relatietherapie leer je om je bewust te zijn van je eigen invloed in de relatie en om het gedrag van de ander waar te nemen, terwijl je ook de omgeving waarin je bent opgegroeid onderzoekt.

Meer over deze behandeling

Individuele systeemtherapie

Als je jezelf niet begrijpt, is het ook moeilijker om anderen te begrijpen of te waarderen. Door te praten of stil te staan bij bepaalde aan- en afwezigen in jouw systeem, wordt dit makkelijker.

Meer over deze behandeling

Ouderbegeleiding en psycho-educatie

Het probleem van een kind is altijd een probleem van het hele gezin. In combinatie met psycho-educatie aan gezinsleden (bij bijvoorbeeld een diagnose van je kind of partner) geeft ouderbegeleiding handvatten om het opvoeden beter aan te kunnen en minder te hoeven worstelen.

Meer over deze behandeling

Wat kan je verwachten?

Als je je wil aanmelden, kan dat via het invulformulier onderaan de pagina, door een mail te sturen of te bellen. Voor systeem- of relatietherapie is geen verwijzing van een huisarts nodig, deze valt niet onder de basisverzekering. Soms wordt er een vergoeding verstrekt vanuit een aanvullende verzekering, gebaseerd op mijn lidmaatschap bij het NVPA. Een overzicht van deze vergoedingen vind je hier.

Mocht je twijfelen of ik iets voor je/jullie kan betekenen, neem dan contact op. Dan overleggen we samen wat de beste optie is. Als je huisarts je/jullie doorverwijst, zal hij of zij belangrijke informatie aan ons doorgeven en koppelen we terug wat de behandeldiagnose, het behandeltraject en de resultaten zijn. Tussentijds kan er ook overleg plaatsvinden, bijvoorbeeld over de behandeling of over medicatie. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.

Scholing

  • Systeemtherapeut NVRG
  • Ondersteuner VIPP-SD
  • AFFT/DDP- en ABFT-therapeut

Beroepsverenigingen

  • Nederlandse Vereniging Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)
  • Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Psychosociale Therapeuten (NVPA)
  • Koepelvereniging RBCZ
  • SKJ-gecertificeerd

AGB-code: 90092290 (praktijk) en 90115728 (persoonlijk)
Kvk-nummer: 75889188

Ervaringen van cliënten

‘Een contactherstellend gesprek met mijn volwassen kinderen onder begeleiding van een deskundige systeemtherapeut. Luisterend, precies die vraag stellen die je zelf niet stelt. In heel korte tijd wist ze de juiste snaar te raken en een vastzittend contact te openen. Een aanrader voor wie onder ogen durft te zien dat het leven zo ingewikkeld is, dat je hulp moet vragen.’

Anoniem

‘Bij het eerste gesprek met Rosmarijn kreeg ik al het gevoel dat ze mij begreep, zij wist hoe ik in het leven stond en ook waar ik vandaan kwam. Beeldend kon ze daarbij ook mijn gedrag laten zien en dat heeft voor mij heel erg verhelderend gewerkt. Ik herken gedrag van anderen nu ook beter en snap vooral meer waar mijn reacties vandaan komen. De vervolgstap is om nog de juiste keuze maken over hoe je er mee gaat. Leg je het naast je neer? Kom je in actie? En waarom doe je dat dan? Doe je dat voor de ander of voor jezelf? Wat ben ik blij dat ik deze hulp gevraagd heb. Een coach heeft ook een coach… Een directeur spart ook met anderen… Rosmarijn helpt mij heel goed en ik hoop dat ik daardoor een cirkel kan doorbreken voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. Ik hoop dat we zo allemaal nog wat sterker in onze schoenen staan en kunnen genieten van alle emoties die er zijn in het leven.’

Anoniem

Afspraak maken of vraag stellen?

Als je je wil aanmelden of een vraag wil stellen, kun je ons een e-mail sturen of bellen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. Wij zorgen dat je met de juiste behandelaar in contact wordt gebracht.

Bel ons

Bel ons

06 4014 2422

(maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur)

Stuur een e-mail

Stuur een e-mail

info@psy-praktijk.com

 

Aanmeldformulier